Första konferensdagen avslutad!

På plats i Spanien!

Nu har den första konferensdagen med middag avslutats och vi är tillbaka på hotellet…

Så hur har dagen varit? Jo, dagen började med en introduktion av det spanska ordförandeskapet och den fina staden Jerez som konferensen hålls i. Även representanter från European youth forum var på plats och presenterade deras viktigaste tankar kring ungdomsarbetslöshet och sysselsättning. Sedan var det dags för diskussioner i workshops grupperna. Som vi nämnde så deltog Jenny i den som handlade om social inkludering och Senait i den om utbildning.

Worskhopsgruppernas uppgift var att strukturera upp 5-7 prioriteringar utefter diskussionerna som fördes. Dessa prioriteringar kommer att utgöra det underlag som det spanska ordförandeskapet kommer att lämna ifrån sig till Belgien och deras ungdomskonferens. (Mer detaljerad information om arbetssättet för ungdomskonferenserna kommer vi att beskriva vid ett senare tillfälle).

I Jennys grupp diskuterades det om social inkludering och vilka områden som ska prioriteras och Jenny var med och formulerade fram att det ska finnas total tillgänglighet för personer med färre möjligheter och hur social inkludering ska lyfta fram ungdomar så att de kommer med i samhället.

Senaits grupp diskuterade fram prioriteringar i utbildningsområdet, med bland annat fokus på kopplingen mellan studier och arbetsmarknad. En prioritering som gjordes handlade om att erkänna informella organisationer och informellt lärande för att uppmärksamma den kunskap och erfarenhet ungdomar får av att just engagera sig i ideella organisationer.

Morgondagen kommer att inledas med en presentation av workshopens resultat. Sedan kommer vi att diskutera den strukturerade dialogen som är det arbetssätt som medlemsstaterna ska använda sig av i arbetet med ungdomsfrågor på europeisk nivå (en mer utförlig beskrivning kommer senare). Men efter detta kommer vi att diskutera Europas nya ekonomi strategi, EU2020, och hur ett ungdomsperspektiv kan mainstreamas i det – vilket ska bli jätte spännande!

Det var all rapportering för denna gång, men mer återstår att informera.

Vi både tycker att dagen har varit väldigt intressant, vi har fått mer kött på bena och vi ser framemot morgondagen och efterföljande resultat. Nu är det dags och sova, en tidig morgon kräver ett tidigt avslut på kvällen!

//Jenny och Senait

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s