Tempen höjs i Mexiko

Nu har jetlagen slagit in – vi är trötta som tusan men har haft en bra dag. Under eftermiddagen har vi haft ett par konstruktiva workshops på olika tematiska områden i arbetet med dokumentet.

Vi deltog på en workshop om om jämställdhet, där vi drev frågor om mindre traditionellt syn på våld i nära relationer, och mer intersektionella perspektiv i jämställdhetsarbetet. Vi har också hittills rätt framgångsrikt drivit hbtq-perspektiv och hoppas få in ganska skarpa formuleringar.

Imse deltog sen på en workshop om hälsa, där mycket av fokus hamnade på ungas inflytande över sitt eget liv som en garant för en god psykisk och fysisk hälsa. Frågan om mödradödlighet, och behovet av utbildning för unga tjejer, var det också mycket fokus på. I alla utvärderingar visar sig ju det millenniemål som handlar om mödradödlighet som oerhört beroende av andra faktorer, såsom nivå på utbildning.

Felix deltog på en workshop om deltagande, där tidigare mycket svaga skrivelser om ungas egen organisering lyckades förbättras väsentligt. Frågan om staters ansvar för att med resurser stödja den organiseringen kom också till, vilket är centralt.

Nu trappas lobbyingen upp, eftersom beslutsfattarna snart anländer och ett bra slutdokument kommer bero på ungdomars inflytande på besluten. Koordineringsmötena avlöser varandra och stämningen är peppig!

Men nu måste vi nog sova… Over and out säger Felix och Imse. (Som för tillfället inte ser lika pigga ut som på pressbilden…)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s