Nattmangling och falska dokument i cirkulation

En dag av långa förhandlingar börjar röra sig mot sitt slut. Men det är fortfarande ett tag kvar. Just nu är det kväll(ochsnartnatt)mangling för att klubba vårt gemensamma uttalande. Det går mycket långsamt framåt och snart går översättarna hem…

Idag har vi haft många värdefulla diskussioner, och många tydliga ståndpunkter har kommit fram kring krav på att beslutsfattare levererar när det handlar om ungas inflytande. Det börjar också komma tydliga antidiskrimineringstexter (vi har bland annat fått in diskriminering pga ålder och även könsidentitet i den inledande texten till deklarationen).

Hur dokumentet blir i slutändan kommer vi uppdatera om när vi blir klara – men: idag hände något spexigt som många av oss blev lite paffa inför. Under konferensen dyker det konstant upp nya versioner av texter, vilket några grupper som inte var nöjda med utvecklingen under konferensen beslöt sig att utnyttja. Det skrevs en ny deklaration som spreds bland delegaterna, och man sa att det var den senaste versionen – när den i själva verket hade skrivningar om avhållsamhet som nyckeln för att minska spridningen av hiv, och andra ställningsstaganden. Detta kan sättas i relation till att flera grupper demonstrerat utanför för att minska aborträtten globalt.

Det gäller att ta till sluga medel om utvecklingen inte går som man vill. Tur att deklarationen ser ut att bli progressiv i flera avseenden trots påtryckningar.

/Felix

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s