Mr Moon – Mötet med FN:s generalsekreterare

I tisdags träffade jag tillsammans med de andra ungdomsdelegaterna FN:s generalsekreterare, Ban Ki Moon. Det är lite av en tradition att ungdomsdelegaterna får träffa generalsekreteraren, och är helt klart ett av de mest speciella inslagen under tiden i New York.

Vi var på plats 45 minuter innan Ban Ki Moon kom, och ställdes upp för fotografering. Efter en liten stund hör vi många personer komma gående i ganska rask takt och i mitten var generalsekreteraren. Efter en snabb fotografering i grupp togs också individuella bilder. Ban Ki Moon är rutinerad på att vara med på kort, så han hade sin skaka-hand-pose klar. Vi hann inte prata med honom var och en, eftersom tiden var knapp, men jag fick ett personligt ”All the best” från honom.

Efter det höll han ett improviserat tal, där han pratade om att det är viktigt att ungdomsdelegater är på plats i generalförsamlingen, och att det här är erfarenheter vi kommer bära med oss länge. Han sa också att mycket återstår att göra för att säkra ungdomsinflytande på många relevanta områden.
Foto: UN Photo/Eskinder Debebe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s