Sveriges ungdomsorganisationer i FN 2011

Malin Johansson och Johanna Salmi har utsetts att representera svenska ungdomsorganisationer i FN. De kommer att delta i den svenska regeringsdelegationen till FN:s generalförsamling och FN:s kommission för hållbar utveckling under 2011.

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer utser årligen representanter till olika FN-sammankomster samt till möten på EU-nivå. Vi vill öka möjligheterna för unga att genom ungdomsorganisationer vara delaktiga, ha inflytande och makt även på internationella arenor. Årets två representanter till FN är nominerade av Sveriges Dövas Ungdomsförbund och Förbundet Unga Forskare.

Malin Johansson, FN:s generalförsamling
Malin Johansson är aktiv i Sveriges Dövas Ungdomsförbund och ordförande i Stockholms Dövas Ungdomsråd. Hon kommer att delta när FN:s generalförsamling möts i New York i oktober. Malin är 24 år och bor i Stockholm.

– Den politik som förs i FN rör unga människor i lika hög grad som resten av världens befolkning, om inte mer, säger Malin Johansson. Jag tycker därför att det är självklart att vi unga ska ha möjlighet att delta och påverka vad som händer där. Jag vill under uppdraget bidra med nya perspektiv och göra skillnad i unga människors liv.

– Jag vill framförallt fokusera på frågor som rör tillgänglighet och rättigheter för människor med funktionsnedsättning, men jag vill även påverka inom frågor som gäller jämställdhet och miljö.

Johanna Salmi, FN:s kommission för hållbar utveckling

Johanna Salmi är engagerad i Förbundet Unga Forskare och Fältbiologerna. Hon deltar när FN:s kommission för hållbar utveckling möts den 2-13 maj. Johanna är 20 år och bor i Stockholm.

– Att unga, på alla beslutsnivåer, får vara med och påverka är viktigt eftersom att det är vi som kommer uppleva effekterna av besluten och det är i stor utsträckning vi som kommer att genomföra dem, säger Johanna Salmi.

– Jag vill fokusera på ungdomsinflytande och kemikalieanvändning i FN:s kommission för hållbar utveckling, vilket också passar bra in med att det just nu är både internationella ungdomsåret och kemins år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s