Förberedelser #4: Youth Blast (!)

CSD börjar om mindre än tio timmar och idag har det varit förberedelser hela dagen med Youth Caucus. En liten besvikelse var att det inte var på Columbia University som brukligt, utan i lite ruffiga lokaler downtown… men i övrigt var det toppen. Jag var på jakt efter folk till kemikaliegruppen som jag är focal point (typ diskussionsledare/den som ska ha koll) för. Kemikaliegruppen, om man nu kan kalla den det, bestod nämligen i morse endast av två personer, båda focal points: Wen, som är med på skype från Boston och jag. Kemikalier är nog det som drar minst av allt faktiskt. Avfallsgruppen är säkert dubbelt så många som vi.

Vi var ca 50 ungdomar och efter inledande presentationer så introducerades de olika ämnena (gruvdrift, hållbar konsumtion och produktion,  avfallshantering, transporter och så kemikalier) och hur långt i arbetet gruppen kommit. Tanken var att alla grupper skulle ha fem lobbypunkter och tre förslag direkt kopplade till förhandlingstexten samt ett stycke formulerat till morgondagens opening statement.

Jag presenterar vad den s k kemikaliegruppen jobbat med.

Som tur var så joinade en person genast – Kate, som visade sig bo precis runt hörnet. Så vi gick hem till hennes studentlägenhet för att få lite lugn och ro, fräsch luft, internet och fönster (de sistnämda var över all förväntan, 24 våningar upp ger lite utsikt!).

 Lower Manhattan

Arbetsmöten under eftermiddagen. Här de som koncentrerade sig på innehållet till vårt 2 min långa opening statement som ska hållas i morgon på förmiddagen.

Dagen fortsatte med olika presentationer och möten och när dagen var slut trillade åtta ungdomar från Singapore in, en av dem intresserad av kemikalier! Yes!!! Aaron från Singapore, som fick en snabb genomgång av dagens arbete på ett smockfullt starbucks. Nu är vi fyra i kemikaliegruppen (varav en ej närvarande i New York) och det känns helt ok, vi skulle behöva en eller två personer till. Men vi är i alla fall väl förberedda och peppade inför morgondagen!

Ett möte till blev det, med de europeiska ungdomsrepresentanterna (se bild ovan). Sen var det middag. Märkligast där var nog att Kevin från Belgien lärt sig svenska (oklart varför) på egen hand. Döm om min förvåning när han plötsligt vände sig om till mig, och (på svenska) berättade om sin granne som var kusin med Silvia…

Avslutningsvis, inom de närmaste dagarna kommer du på bloggen kunna läsa om bl a:  lobbypunkterna och våra tillägg till förhandlingstexten, liten presentation av vem jag är och såklart – rapport från första dagen på CSD-19!

/Johanna

Annonser

En reaktion på ”Förberedelser #4: Youth Blast (!)

  1. Hej Johanna!

    Spännande, hoppas det går bra i New York! Kör hårt!

    Patrick, som justerar protokoll idag från ChemSec.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s