På EU-koordinering

Idag var jag med på en EU-koordinering för första gången! Det är ett dagligt morgonmöte som pågår mellan klockan 8 – 9 (…även om det givetvis drar över! Det fick de dock inte göra idag, möte om Earth summit 2012 direkt efter).

EU-koordineringarna finns, som namnet antyder, för att koordinera EUs åsikter. Medlemsländerna uttalar sig aldrig själva under förhandlingarna i CSD, utan alla statements och förhandlingar sker genom EU (!).

Lyx med fönster i mötesrum! Fin utsikt dessutom.

Själva EU-koordineringen var faktiskt inte vidare spännande – dåligt ljud och inga direkta nyheter. Efteråt fick jag däremot delta i ett arbetsgruppsmöte för kemikalier som nog var bland det mest spännande hittills.

Igår gicks kemikaliedelen av förhandlingstexten igenom och alla länder föreslå ändringar. Det gjorde att den delen växte från sex till 22 sidor! Nästa gång den ska diskuteras är på fredag (då med förhandling!), så idag ville EU gå igenom alla förslag till förändringar. Vi var en liten grupp, bara sju personer och det var spännande att höra hur de jobbade sig igenom dokumentet. Man märkte verkligen att de var vana av den här typen av dokument, de kunde referera till speciella punkter i olika konventioner och de var ganska taktiska.

I väntan på nästa möte…

Annonser

En reaktion på ”På EU-koordinering

  1. Grymt kul att läsa dina inlägg! Du gör ett jättebra jobb, fortsätt så! och fortsätt skriva så vi andra får läsa 🙂 Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s