now, we’re talking

Igår jobbade vi i kemikaliegruppen med att läsa igenom tilläggen som länderna gjort via mejl på de punkter vi inte hann med igår och prioritera vilka förändringar vi ska lobba för. Ett frågetecken har varit hur vi överhuvudtaget ska hitta delegaterna vi vill utsätta för lobbying (för vi vill hitta dem innan första förhandlingarna…), men nu har vi flera idéer. En går ut på att vi innan eller efter förhandlingar om andra ämnen pratar med delegaten som representerar landet (eftersom den personen då sitter bakom en skylt med landets namn) och hör oss för om vem i deras delegation vi ska kontakta.

Kemikaliegruppen jobbar i Vienna café i FN-byggnaden

Medan vi arbetade med att bestämma vilka lobbypunkter vi skulle lyfta för vilka länder kom Aaron på att vi skulle kunna lobba redan idag och på så sätt ha ännu mer tid för lobbying under torsdagen. Vi bestämde oss för att börja med att visa Nya Zeeland vårt stöd för att de lagt till en mening som var väldigt lik en av våra lobbypunkter. Problemet var att det inte var lång tid kvar av förhandlingarna så vi fick jobba stenhårt för att hinna. Vi fick snabbanpassa lobbydokumentet till Nya Zeeland för att inse att det inte gick att skriva ut i FN-byggnaden. Lösningen: springa så fort vi kunde till svenska FN-representationen, där det finns pålitliga skrivare, och  sen tillbaka. Äntligen lite rörelse på stillasittande CSD! Och hann gjorde vi också!

Kate stod för kemikaliegruppens första lobbyinsats.

Nya Zeeland var positiva (inte så konstigt eftersom vi också var positiva) och Kate hörde sig för hur vi kan gå vidare och vilka som förväntas vara/emot detta. Sen fick de dokumentet med förändringar vi vill göra (som jag tyvärr inte kan publicera just nu, eftersom vi är mitt inne i förhandlingarna).

/Johanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s