Snart förhandling!

Det har precis varit morgonmöte med svenska delegationen på reppen (som varje morgon). Vi diskuterade hur allt går och vem som ska göra vad.

Ett helt vanligt arbetsrum på svenska FN-representationen (reppen).

Idag ska kemikalier diskuteras på förmiddagen och idag blir det inte bara det utan förhandlingar också! Förra gången fick alla bara säga vad de ville ha in i texten, men nu ska de försöka komma överens också.

Eftersom förhandlingarna börjar idag har vi börjat lobba med kemikaliegruppen i Children and youth. Vi lobbar de länder som antingen tycker som oss/nästan som oss, för att de ska stå fast vid sina åsikter och försöker få de som tycker tvärtemot oss att ändra sig.

Igår gjorde jag min första direkta lobbying. Det är Mexiko som har lagt in en formulering i texten som ser ut nästan exakt som en av de vi skrev innan CSD ens började. Så det vi ville var att uppmuntra Mexiko att stå upp för den punkten i förhandlingarna. Förutom att det 1) kändes bra, 2) var rätt person som var där och 3) att den rätta personen verkade lyssna så är jag mäkta stolt eftersom jag gjorde det på spanska (!!!).


Försöker peppa förhandlarna för Mexiko

Annonser

En reaktion på ”Snart förhandling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s