Utmattning

Fortfarande vet vi väldigt lite om varför länderna inte lyckades komma överens och vad det kommer innebära. Vad som däremot är säkert är att CSD-19 är slut, och det är nog de flesta av oss som var med också.

Många är de delegater, ordförande, vice ordförande, informella ordförande, sekreterare och medlemmar i major groups som verkligen kämpat för att vi i slutändan skulle få ett resultat. Timmar och åter timmar har tillbringats i förhandlingsrummen. Jag har under dessa veckor varit oändligt tacksam för att jag var någorlunda förberedd på hur mycket jobb genom Rebecca Carlsson (LSU-representant senaste policyåret, 2009) tips att CSD är som extremexpedition.

Men den otroliga tröttheten är ingenting i jämförelse med besvikelsen över att det inte blev något resultat. Inget tioårigt ramverk om hållbar konsumtion och produktion och ingen pepp inför earth summit i Rio de Janerio. Så fort mer info finns och jag har hunnit sova lite mer kommer utförliga inlägg om vad misslyckandet beror på och vad det innebär.

Det är inte bara jag som är trött:

 Delegat som deltagit i för mycket nattförhandlingar?


Halv tolv fredag natt, väntan på att CSD-19 skulle avslutas. Avslutnings-sessionen var planerad till klockan 16 fredag men inleddes inte förrän 08.30 på lördagen

Daniel var med ända till att CSD avslutas (dvs 08.30 på morgonen) ganska trött på lördagen (även jag somnade på tunnelbanan…)

 

Mika, Sara och Wen på lördagen

Annonser

2 reaktioner på ”Utmattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s