HLM, dag 1 – kvällen

Mötet avslutades vid halv sju. Fast dagen var ju inte slut då om någon trodde det. Jag gick på en mottagning i German House som anordnades av IANYD, Inter-Agency Network on Youth Development. Det var mingel och nätverkande. Väldigt goda små smörgåsar bjöds det på, det var smörgåsar med brie, mozzarella, salami, zucchini osv. Alltså inte på samma utan det var olika smörgåsar. Jag åt fyra stycken om någon är intresserad. Nog med prat om smörgåsarna. Låt oss nu prata om vinet. Nejdå.

Märkligaste saken hände vid ett tillfälle under kvällen kom en kvinna plötsligt fram till mig och drog med mig bort till Mr. Deiss, generalförsamlingens ordförande, tillsammans med några andra ungdomar, ställde upp oss i en kö och gick sedan iväg för att leta reda på fler ungdomar. Jag var lite lätt förvirrad men presenterade mig, vi hälsade och utbytte några artighetsfraser och han frågade lite om min roll som ungdomsrepresentant och sedan var det dags för nästa unga person i kön att hälsa på Mr. Deiss. Där kan vi verkligen prata om symbolisk ungdomsrepresentation; handskakning och foto (fast vi tog inget foto i ärlighetens namn).

Jag dröjde mig kvar på mottagningen ett bra tag (ja jag vet, ni tror att det var på grund av vinet men det var det inte, ärligt) men sedan släckte de lamporna. Vi som var kvar tog det som en diskret indikation på att de ville att vi skulle gå, så vi gjorde det.

Och nu sitter jag här i lobbyn på hotell Radisson och de har just släckt lamporna här också. Funderar på vad det betyder i och med att de har en 24/7-öppen lobby. De kanske tycker att jag borde gå och get me a life istället för att bara sitta här och blogga? Tja, sorry säger jag bara då, för jag ska sitta här ett tag till och jobba på mitt tal. Talet! Det blir imorgon vid tre (amerikansk tid) och det webbsänds här: http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/ och det är channel 3 som gäller. Se mig då! Jag har bara två minuter så blinkar du så missar du mig.

Förresten så skrivtolkas mötet! Yay för den tillgängligheten! Nu ska jag bara få FN att alltid erbjuda teckenspråkstolkar så har vi kommit en bit på väg.

Joseph Deiss, generalförsamlingens ordförande

God natt
/Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s