International Youth Strategy Meeting for Rio+20

I södra Spanien, nära Malaga, finns ett litet lugnt samhälle som heter Mollina… 

…men för en vecka framåt är det bra drag i Mollina eftersom flera hundra ungdomar från hela världen har samlats här på  University on youth and development. Det är en årlig tillställning som i år har temat Youth Volunteering for Global Development. Men även om det är mycket folk här så är det inte en jättekonferens utan flera mindre möte som berör olika frågor relaterade till temat.

Första kvällen var en så kallad ”joint session” tillsammans med alla andra grupper. Till höger står Ivana, som är med och organiserar mötet och med i styrelsen i rio+tweenties, en organisation som arbetar med ungdomsinflytande inför och under Rio+20.

Som LSUs representant till FNs kommission för hållbar utveckling representerar jag  nu LSU – Sveriges ungdomsorganisationer på mötet International Youth Strategy Meeting for Rio+20. Vi är 15 personer som här alla på något sätt har varit inblandade av arbetet med hållbar utveckling på internationell nivå och fem av de som är här var med även på CSD-19. Gemensamt är även att vi nu arbetar inför Rio+20 på olika sätt (läs gärna mer om vad du eller din organisation kan göra här!).

Rio+20 då, vad är det egentligen? Kortfattat så är det en viktig jättekonferens om hållbar utveckling nästa år i Rio de Janeiro. Mötet kommer handla om grön ekonomi, fattigdomsbekämpning och hur FNs miljöarbete ska vara organiserat. Läs gärna mer här eller i inlägg som följer den närmaste veckan!

/Johanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s