Geração+20: mobiliseringen pågår

Livia bor i Rio de Janerio och är mycket aktiv i arbetet med att mobilisera unga inför Rio+20. Här i Mollina representerar hon organisationen Terrazul men hemma i Brasilien jobbar hon i mängder av organisationer inför Rio+20. Som nätverket Rejuma (Brasiliens unga för miljö) som arbetar bland annat med att alla unga som kommer till Rio under Rio+20 ska ha någonstans att bo. Hon arbetar även med FBOM (Brasilianskt forum för ideella organisationer och sociala rörelser för hållbar utveckling) som bildades under konferensen för hållbar utvecklingen i Rio 1992. Hon sitter även med i en nationell civil society facilitating committe for Rio+20 tillsammans med Thiago Alexandre Moraeas, som även han jobbar med mobilisering inför Rio+20. Thiago var med oss under onsdagseftermiddagen via skype.

Tillsammans berättade de om hur mobiliseringen i Brasilien är organiserad och vad de gör men också genomgång av vissa praktiska fakta inför Rio+20. Som till exempel att civilsamhällets parallellforum och att ungdomarnas centrala samlingsplats är kommer vara väldigt långt från förhandlingarna och svåra att åka emellan.

Livia har dessutom varit med och startat en organisation för att mobilisera unga över världen som heter Geração+20 (generation+20) och bland annat jobbar med hemsidan game change där man kan skriva på en namninsamling för att stadsöverhuvuden ska komma till Rio+20. Gamechange vill skapa opinon för att det inte räcker med ministrar eller statssekreterare kommer till Rio+20, hållbar utveckling är en fråga som spänner över alla områden och ska stå högst på dagordningen. Den nyöppnade namninsamlingen hittar du här: http://www.gamechange2012.org/

Livia berätta om hennes syn på Rio+20

Livia kommer från Rio de Janeiro och berättar om att det hon ser som det viktigaste med Rio+20 är möten mellan människor, samtalen och styrkan i att tillsammans arbeta för en bättre värld. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s