Frågorna som kommer dominera konferensen i Danmark

Redan nu har vi fått bakgrundsdokumenten inför ungdomskonferensen i Danmark i april nästa år.  Danmark som är nästa land att axla EUs ordförandeskap efter Polen vid nyår är föredömligt duktiga på att skicka ut de frågeställningar som ska diskuteras. Vi får hoppas det håller i sig under själva  konferens och att även Cypern som tar vid efter sommaren lyckas med detta.

Bakgrundsdokumenten skvallrar om att det är två frågor som kommer att dominera dagordningen under konferensen, och det är dessa frågor som vi EU-representanter kommer att fokusera våra dialogmöten kring.

– Sänkt Rösträttsålder
Det är en fråga som tagit sig in på den europeiska dagordningen allt mer den senaste tiden efter europarådets resolution på ämnet. Det ser även ut som det europeiska paraply för ungdomsorganisationer,  European Youth Forum, som LSU är medlemmar i kommer att driva på denna fråga.

Här behöver vi även få input kring vilka åtgärder och satsningar som kan göras för att öka  ungas deltagande vid val generellt.  Det behövs nämligen ideer och åtgärder för hur särskilt oorganiserade unga ska lockas till att delta i politiken och i val.

– Finansiering av ungdomsorganisationer
Diskussioner om hur det unga civilsamhället ska finansieras, och hur EUs program på området ska se ut, har förts flitigt de senaste åren.  Vi behöver ta del av drömmar och ideer för hur finansieringen ska ske så att det  även lockar de ungdomar som inte redan är engagerade.

 

Vi kommer vilja diskutera dessa frågor med dig och din organisation!
EU spelar en allt större roll och är ett bra verktyg för att utöva påtryckningar även på nationell nivå. Det som kommer fram under dessa konferenser och i EU kan både hjälpa och stjälpa din organisation, och det är därför vi åker dit för Sveriges skull.

Kom på adventsfika och prata om finansiering
Måndag den 28 nov kl16.30-18.30 arrangeras ett adventsfika hos LSU på stora essingen dit du är hjärtligt välkommen. Vi kommer kombinera fika med interaktiva övningar, Samtal om EU med nätverkande.

Mer info kommer, och när den gör det får du gärna hjälpa till att sprida.

Boka in en #EUfika på twitter!
Eftersom både Niclas och Elvira är ganska flitiga twittrare så håller de gärna kontakten med er där. Har du en ledig eftermiddag och lite framförhållning kan du lätt ordna fikasällskap och ett intressant diskussionsämne genom att tagga #EUfika.

Annars är ni såklart välkomna att maila Niclas eller Elvira!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s