Stockholm+40

Stockholm+40 är en internationell konferens i Stockholm 23-25 april 2012 arrangerad av UD och miljödepartementet för bl a politiker, näringsliv och ungdomar som handlar om hållbara innovationer, hållbara livsstilar och hållbar produktion. 

Okej. Först UNCSD, 10YFP on SCP, UNCED, Rio+20* och nu Stockholm+40. Lite rörigt möjligen. En tidslinje kanske gör det hela klarare.

1972 – världens första FN-konferens för miljö. Stockholm, Sverige.

1992 – världens första konferens för hållbar utveckling (UNCED). Många deltagare, värdsledar-tätt och stor deltagan från civilsamhället. Rio de Janeiro, Brasilen.

2012 – 20 år sedan mötet i Rio 1992. Världens ledare känner att det här med hållbar utveckling måste prioriteras mer globalt och därför ska världens ledare samlas i Rio i juni på ett möte som brukar kallas Rio+20.

Men! 2012 – 40 år sen mötet i Stockholm 1972. UD och miljödepartementet ser möjligheten att uppmärksamma både 40-årsjubileet och vara en del av arbetet inför Rio+20 genom den internationella konferensen Stockholm+40 (läs mer här). Idén är att samla beslutsfattare, näringsliv och ungdomar till en internationell konferens i Stockholm för diskussioner kring några teman. Genom att samla olika intressen och ge dessa samma inflytande på mötet hoppas man att kunna skapa givande diskussioner kring hållbara innovationer med fokus på miljöteknik, hållbar produktion (Corporate Social Responsibility, CSR) och Hållbar livsstil. Resultaten från konferensen kommer att rapporteras på Rio+20 på något sätt, ännu inte klart hur.

På LSU Forum 2011 var det en paneldiskussion om Rio+20 och Stockholm+40, med Lorentz Tovatt från wakeupcall, Tony Clark som är ansvarig för Stockholm+40 och mig.

Unga, näringsliv, forskare och ministrar. Alla samlade och världens chans att lyfta olika hållbarhetsfrågor! Så vilka frågor tycker din organisation är viktiga för att vi ska nå hållbar utveckling? Hur hör de frågorna ihop med konferensens teman? Vad skulle ni kunna göra inför, under och efter Stockholm+40?

Så fort vi vet mer om hur det kommer fungera med ackreditering till mötet och LSUs roll både inför Stockholm+40 och Rio+20 kommer mer info här på bloggen. Följ gärna @johannasalmi för löpande info om #sthlm40 och #Rioplus20!

*Ordlista:

UNCSD = FNs kommission för hållbar utveckling, CSD, det var där jag representerade LSU i maj 2011.

Läs mer här om: 10YFP on SCP och Rio+20

Annonser

2 reaktioner på ”Stockholm+40

  1. Ping: Hej! Vi är de nya FN-representanterna! | LSU-representanternas blogg
  2. Ping: Stockholm+40 – Det närmar sig! | LSU-representanternas blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s