Inför EYC i Danmark!

Här är lite mer om vad som händer:

Den senaste tiden har vi EU-representanter jobbat med att samla in och sammanställa svar inför European Youth Conference i Danmark, som är 18-21 mars. Frågorna inför konferensen har som vi skrivit om tidigare handlat om hur unga ska bli mer delaktiga i det demokratiska livet (t.ex. hur man ska öka dialogen om sänkt rösträttsålder) och även hur EU:s nya program med stöd till ungdomar (det som nu är Youth In Action) ska se ut.

Deadline för vårt svar var den 10:e februari och inför det träffade vi flera organisationer och även LSU:s styrelse för att berätta vad vi gör och diskutera vårt uppdrag. Vi fick också chansen att prata med styrelsen om LSU:s ställning i rösträttsfrågan, eftersom den står på agendan inför konferensen, men LSU inte tagit aktiv ställning i frågan eftersom medlemsorganisationerna har blandade åsikter.

Efter den del jobb på slutet fick vi ihop och sänt in vårt svarsdokument och härnäst kommer vi ha ett möte med den nationella arbetsgruppen (vi EU-representanter, LSU, Ungdomsstyrelsen och Utbildningsdepartementet) inför Danmarkskonferensen.

Så nu fortsätter vi förberedelserna inför Danmark!

(Och jag ska försöka bli bättre på att blogga om vad som händer och är på g!)

/Elvira

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s