Hållbarhetsturnén, dag 2

BildUnder tisdagen gick hållbarhetsturnén we_change vidare. Idag var andra stoppet i Stockholm.

Hundratals gymnasieelever var samlade för att prata om framtiden och hållbar utveckling. Vilken härlig stämning!

Vi FN-representanter fick även idag leda en workshop som hölls tillsammans med Sida. Det var en injektion av inspiration att höra alla tankar och idéer – kanske finns det hopp ändå!

Bland ett 50-tal förslag på vad de nya millenniemålen kan komma att innehålla, vaskades tre slutgiltiga fram. De finns att läsa här nedan, sammanställda av Minna Söderman.

Vi unga vill:

Minska konsumtionen av kött. Köttindustrin bidrar till koldioxidutsläppens ökning som är ett miljöhot. Köttindustrin behandlar ofta djur oetiskt. Alla människor kommer inte kunna få mat om köttet fortsätter vara den viktigaste råvaran. Därför bör köttkonsumtionen minska.

Att rika länder ska stödja en hållbar industrialisering i utvecklingsländerna. De länder som är rika idag har ett historiskt ansvar för utsläpp och miljöförstöring. För att dagens utvecklingsländer ska få möjlighet att utvecklas och industrialiseras på ett hållbart sätt bör rikare länder kompensera, genom bistånd, för att industrierna ska kunna möta miljökraven.

Förbättra allas lika värde, i hela världen. Mänskliga rättigheter, jämlikhet och jämställdhet är lika viktigt i alla delar av världen. I ett hållbart samhälle har alla möjlighet att lyckas.

Turnén fortsätter nu sydvästerut, till Lidköping, i övermorgon:
11-12/4 Lidköping
15-16/4 Linköping
18-19/4 Gävle
22-23/4 Göteborg
25-26/4 Malmö

Mer om turnén finns att läsa på http://ungdomar.se/we_change. På varje stopp kommer åtminstone en av oss FN-representanter att vara med och hålla en workshop. Det ser vi fram emot!

FN-representanterna genom Johannes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s