‘WE STAND ON THE MOUNTAIN OF DEVELOPMENT AND FOR THE FIRST TIME, MOTHER EARTH IS SENDING INVOICES BACK’

I torsdags hände en rolig grej! Jag var med i generalförsamlingen (FNs beslutande organ) vid en diskussion om hållbar utveckling. Vår egen svenska hållbarhetskändis Johan Rockström (Executive director vid Stockholm Resilience Centre, SU) debatterade med Jeffrey Sachs (författare till bla “end of poverty” och professor vid Columbia University). De diskuterade det akuta läge planeten befinner sig i, de planetära gränserna och hur vi måste – och kan – ställa om den utvecklingen.

Rubriken i dagens inlägg är ett citat från Rockström, taget härifrån.

Det är väldigt kul att se att generalförsamlingen bjuder in forskare som vågar vara radikala! Över huvud taget är det positivt när man vid beslutsfattande på nationell såväl som internationell nivå lyssnar till forskning.

Avslutningsvis berättade Amina J. Mohammed, som är Ban Ki-Moons rådgivare i Post-2015 agendan, att panelen kommer att presentera en agenda för hur vi kan omställning till hållbar utveckling. Mer om det när den släpps!

Förresten, Evangelina från ungdomar.se bloggar för UD och nämnde några av våra slutsatser från turnén UD-bloggen – kolla in det här!

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s