Mötet med Gunilla Carlsson

Mötet idag gick jättebra!

Vi träffade Gunilla Carlsson som, förutom att hon är biståndsminister, också är del av Milleniemålspanelen/Högnivåpanelen för utvecklingsagendan efter 2015 (se nedan). Tillsammans med några andra stora intressegrupper, till exempel Freedom House och Human Rights Watch, träffades vi uppe på den svenska representationen. Jag representerade, förutom LSU, Major Group for Children and Youth ((MGCY), https://www.facebook.com/UNCSDYouthCaucus/).

Gunilla Carlsson berättade under mötet att hon i en diskussion i slutet av rapportskrivandet tog upp vår text, alltså det vi bloggade om 22 maj, och citerade med beskrivningen ”vi måste lyssna på de unga”!!!!

Enligt henne påverkade vår text deras slutgiltiga Post 2015 rapport med mål som kanske kommer ta över efter milleniemålens slut 2015.

Under mötet passade vi även på att lyfta ungas utsatta situation i många fattiga länder, ungdomssysselsättning och ungdomsarbetslöshet och behovet av utbildning för hållbar utveckling för att världen ska nå en hållbar utveckling. Carlsson svarade att många av dessa områden finns med i rapporten och att panelen diskuterade att inkludera även utbildning för hållbar utveckling.

Passa på att läsa rapporten via länken och mejla gärna punkter som vi ska trycka på i vår skuggrapport som vi fortsätter arbeta på imorgon: david.collste@lsu.se

Läs också Carlssons debattartikel i samband med att rapporten släpptes: http://www.dn.se/debatt/varlden-maste-kraftsamla-mot-korruption-och-fortryck

Slut och glad över ett lyckat möte, men har inte hunnit läsa hela rapporten än.

David

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s