På plats i New York – höga förväntningar på Obama

Nu är jag i New York för att bland annat delta under öppnandet av FNs generalförsamling och högnivåmötet om hållbar utveckling som Sveriges ungdomsrepresentant och del av den svenska delegationen. Jag är riktigt taggad!!!

Förutom Hanna Hansson som samordnar det svenska civilsamhällets påverkan i  FN genom plattformen Beyond 2015 är också här som del av den svenska delegationen. I förrgår träffade vi delar av den svenska delegationen. Förutom ministrar ingår Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka ingår bland annat i delegationen (för er som var på Hållplats 2015 var det hon som inledde).

Här är en bild på några av ungdomsdelegaterna jag träffade igår kväll från Belgien, Indonesien och Nederländerna för att diskutera våra prioriteringar (en betydligt lugnare kväll än bilden indikerar…)

ungdomsdelegater

Kommissionen för hållbar utveckling – CSD – ersätts av ett högnivåforum för hållbar utveckling under nästa vecka, efter ett beslut i utkomsten av Rio-konferensen förra året. Eftersom det sammanfaller med generalförsamlingens öppnande väntas deltagande av många ministrar. Det ger mötet en extra tyngd – något som verkligen behövs. Från Sverige deltar statsminister Fredrik Reinfeldt, http://www.svt.se/nyheter/varlden/reinfeldt-till-fn-och-mexico.  På tisdag morgon öppnas generalförsamlingen och bland andra Barack Obama talar.

Inför mötet har Major Group for Children and Youth – det nätverk representerar världens befolkning som är under 30 år – diskuterat frågorna livligt och kommit med förslag till både det första högnivåmötet om hållbar utveckling och det sista mötet av CSD som var igår.

En fråga som vi framför allt kommer att driva är den enorma ojämlikheten i världen. Varför då? Kolla på den här videon så förstår du: http://www.youtube.com/watch?v=uWSxzjyMNpU

Nu kör vi!

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s