LSU:s pressmeddelande

David Collste representerar Sveriges unga i FN:s millenniemålstoppmöte

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer – 2013-09-23 14:52 CEST

Mellan den 23 och 27 september pågår flera FN-toppmöten om hållbar utveckling i samband med öppnandet av FN:s generalförsamling. Sveriges ungdomsrepresentant till millenniemålstoppmötet David Collste kommer att delta i förhandlingarna under veckan. David Collste är utsedd till ungdomsrepresentant av LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer och nominerad av CISV Sweden.

–   Jag kommer att driva frågor om socialt, ekonomisk och ekologiskt hållbar utveckling ur ett rättighets- och rättviseperspektiv samt vikten av ungas deltagande i arbetet med hållbar utveckling. Unga människor utgör häften av jordens befolkning och om vi stängs ute blir det inte hållbart, säger David Collste.

Under veckan kommer David Collste bland annat att delta i FN:s högnivåforum för hållbar utveckling, den 24 september och Millenniemålstoppmötet, den 25 september. Millenniemålstoppmötet handlar om att stärka arbetet med att uppfylla millenniemålen som ska nås 2015, men även om hållbarhetsagendan efter 2015, den så kallade post 2015-agendan och framtidens millenniemål.

–   Målen som tar vid efter milleniemålen måste innebära att den extrema fattigdomen utrotas inom en generation samtidigt som utvecklingen sker inom planetens gränser. Det handlar om både hållbar utveckling och rättvisa. Det är till exempel världens fattiga som redan idag drabbas av klimatförändringarna genom både översvämningar och långa torkperioder – det är deras röster som måste fram, säger David Collste

LSU utser ungdomsrepresentanter till olika FN-möten som ett led i att öka ungas och ungdomsorganisationers inflytande globalt. Representanterna bloggar från www.lsurepresentanter.wordpress.com.

Kontakta Olle Svahn om du vill nå David Collste under veckan

Kontakt
Olle Svahn
Projektledare, LSU
olle.svahn@lsu.se
0734 – 60 56 75

Ungdomsorganisationer förändrar och förbättrar unga människors vardag. Att gemensamt driva en ungdomsorganisation ger unga en möjlighet till makt och resurser för att påverka sin egen omgivning. De är mötesplatser för över en halv miljon unga medlemmar i Sverige som genom sitt engagemang får unik kompetens och ett sammanhang för sina idéer. LSU samlar Sveriges ungdomsorganisationer för att vi gemensamt ska förbättra förutsättningarna för ungas organisering, i Sverige och i världen. Följ LSU:s arbete på Facebook och Twitter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s