LSU:s pressmeddelande

Sona Rashid talar för Sveriges unga i FN:s Generalförsamling

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer – 2013-10-07 09:29 CEST

Idag, måndagen den 7 oktober håller Sona Rashid tal i FN:s Generalförsamling. Sona Rashid är utsedd till Sveriges ungdomsrepresentant till FN:s Generalförsamling av LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer, och nominerad av Rädda Barnens Ungdomsförbund. Mellan den 7 och 25 oktober deltar Sona Rashid i generalförsamlingens förhandlingar, framför allt om den ungdomsresolution som förhandlas fram under hösten.

– Jag kommer att kämpa för en progressivare resolutionstext, inte minst kring ungas deltagande och makt. I mitt tal berättar jag att detta är en oumbärlig del av och en förutsättning för hållbar utveckling. Unga människor utgör häften av jordens befolkning och om vi stängs ute från beslutsfattandet blir det illegitimt och ineffektivt, och det blir definitivt inte mer hållbart, säger Sona Rashid, Sveriges ungdomsrepresentant till FN:s Generalförsamling.

Sona Rashid är 21 år, uppvuxen i Stockholm och har ett långt engagemang i Rädda Barnens Ungdomsförbund bakom sig, både på lokal och nationell nivå. Bland annat som styrelseledamot.

– Väldens ekologiska system håller på att kollapsa. Detta innebär att världen behöver nya politiska och ekonomiska system som är kompatibla med det ekologiska. Vi måste gå från ett exponentiellt ekonomiskt system till ett kretsloppssystem, gå från att skapa vinst till att skapa värde. Och vi måste se till att samhällets alla aktörer tillgodoser basala mänskliga behov, tillhandahåller grunderna till mänskligt välmående samt individuell frihet, säger Sona Rashid.

LSU utser ungdomsrepresentanter till olika FN-möten som ett led i att öka ungas och ungdomsorganisationers inflytande globalt. Representanterna bloggar från www.lsurepresentanter.wordpress.com.
Kontakta Olle Svahn om du vill nå Sona Rashid.

Kontakt
Olle Svahn
Projektledare, LSU
olle.svahn@lsu.se
0734 – 60 56 75

Ungdomsorganisationer förändrar och förbättrar unga människors vardag. Att gemensamt driva en ungdomsorganisation ger unga en möjlighet till makt och resurser för att påverka sin egen omgivning. De är mötesplatser för över en halv miljon unga medlemmar i Sverige som genom sitt engagemang får unik kompetens och ett sammanhang för sina idéer. LSU samlar Sveriges ungdomsorganisationer för att vi gemensamt ska förbättra förutsättningarna för ungas organisering, i Sverige och i världen. Följ LSU:s arbete på Facebook och Twitter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s