LSU på Nordiskt Forum

Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights är en av årets stora händelser, och LSU finns på plats! Läs mer om Nordiskt Forum nedan. Om du ska delta, kom på panelsamtalet LSU anordnar och FN-representanterna deltar: 

Image

Ung och jämställd: kan utvecklingspolitiken vara både och?

Sveriges regering prioriterar jämställdhet i post 2015-agendan och biståndspolitiken, och ungdomsperspektivet försvinner. Går det inte att driva båda frågorna samtidigt? Vilken är i så fall viktigast, halva jordens befolkning eller halva jordens befolkning? Vad innebär egentligen ungdoms- och jämställdhetsperspektiv för utvecklingspolitiken?

Panelsamtalet kommer hållas på engelska, och det kommer teckentolkas till svenska. Hörslinga finns i lokalen, kontakta LSU:s personal eller någon av lokalvärdarna på plats för information om användning. Läs mer om tillgängligheten för alla lokaler på Nordiskt Forum här >> 

VAR: Scen Taikon   NÄR: torsdagen den 12 juni kl 12-13.30

I Panelen:

Selma Gusic, moderator, Ungdomdom mot Rasism

Joanna BlossnerLSU:s ungdomsrepresentant till FN:s generalförsamling Utrikespolitiska Förbundet Sverige

Paulina Nybratt SandinLSU:s ungdomsrepresentant till FN:s högnivåforum för hållbar utveckling KFUM

Tomas AgnemoKanslichef Män för Jämställdhet

Naomi Lugoe, FeminaHip

Malena Gyllenhak Utrikesdepartementet

Image

Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights arrangeras av organisationer ur den nordiska kvinnorörelsen i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Den 12-15 juni 2014 kommer tusentals personer att samlas i Malmö för att sätta agendan för framtidens jämställdhetspolitik. Konferensens program och diskussioner grundar sig i FN:s Kvinnokonvention, Pekingdeklarationen och Handlingsplanen från Peking.

Under konferensen möts kvinnorörelsens representanter, politiker, tjänstemän, forskare, aktivister, representanter från civilsamhället, näringsliv, myndigheter, allmänhet och andra aktörer för att ta pulsen på de jämställdhetspolitiska utmaningarna och formulera konkreta krav och strategier för att uppnå ett jämställt samhälle. Konferensen äger rum på Malmö Arena och Malmömässan. Text från LSU, mer info på nf2014.org

Vi ses!

joanna.blossner@lsu.se paulina.sandin@lsu.se

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s