Om LSU

Ungdomsorganisationer förändrar och förbättrar unga människors vardag. Att gemensamt driva en ungdomsorganisation ger unga en möjlighet till makt och resurser för att påverka sin egen omgivning. De är mötesplatser för över en halv miljon unga medlemmar i Sverige som genom sitt engagemang får unik kompetens och ett sammanhang för sina idéer. LSU samlar Sveriges ungdomsorganisationer för att vi gemensamt ska förbättra förutsättningarna för ungas organisering, i Sverige och i världen.

LSU är en ideell organisation, partipolitiskt och religiöst obunden, av och för ungdomsorganisationer. Vi är en mötesplats för unga och ungdomsorganisationer där de kan skaffa kunskap, kontakter och erfarenheter. Genom att anordna utbildningar för unga ledare, sprida kunskap och påverka politiska beslut vill vi stärka det unga civila samhället, i Sverige och världen. Många utmaningar som ungdoms-organisationer möter kräver samarbete och förståelse över nations- och kulturgränser. Därför ser vi erfarenhetsutbyten/samarbeten med ungdomsorganisationer i världen som ett viktigt uppdrag. Vår verksamhet utgår från ett hållbart tänk; beslut som fattas idag ska inte belasta kommande generationer. LSU utgörs av 84 självständiga, demokratiskt uppbyggda, nationella organisationer.

LSU utser årligen representanter till olika FN-sammankomster samt till möten på EU-nivå. Vi vill öka möjligheterna för unga att genom ungdomsorganisationer vara delaktiga, ha inflytande och makt även på internationella arenor.

Information och kontakt

Om du vill veta mer om vår verksamhet kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev, följa oss på Facebook eller Twitter. LSU:s ordförande Rebecka Prentell bloggar på Ordförandebloggen och LSU:s representanter i FN och EU följer du på Representantbloggen. Du kan också se vissa av våra arrangemang i efterhand på Bambuser.

Här kontaktar du LSU:s styrelse eller kansli.

Pressmeddelande

De representerar Sveriges ungdomsorganisationer i FN 2011

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer

2011-03-24 07:01

Malin Johansson och Johanna Salmi har utsetts att representera svenska ungdomsorganisationer i FN. De kommer att delta i den svenska regeringsdelegationen till FN:s generalförsamling och FN:s kommission för hållbar utveckling under 2011.

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer utser årligen representanter till olika FN-sammankomster samt till möten på EU-nivå. Vi vill öka möjligheterna för unga att genom ungdomsorganisationer vara delaktiga, ha inflytande och makt även på internationella arenor.

En reaktion på ”Om LSU

  1. Tack för din och er energi. ni fortsätter göra världen dräglig. jag får ny energi tack vare er o ditt engagemang. Hälsningar fr holger nu 40+. alltid fältbiolog sen tonåren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s