LSU i EU

LSU– Sveriges ungdomsorganisationer har utsett Rosaline Marbinah, till vardags engagerad i Utrikespolitiska Förbundet, och Per Markus, till vardags engagerad i Sveriges Ungdomsråd, till LSU:s representanter i dialogen med unga på EU-nivå och på EU-ordförandeskapens ungdomskonferenser 2014-2015. 

Dialog med unga om ungdomspolitiken

Varje ordförandeland arrangerar en ungdomskonferens för att möjliggöra dialog mellan beslutsfattare och ungdomsorganisationer om det ungdomspolitiska samarbetet i EU. LSU utser representanter till olika möten på EU-nivå. Mellan 1 juli 2014 och 31 december 2015 representerar Rosaline och Per Markus LSU:s medlemsorganisationer vid EU-orförandeskapens ungdomspolitiska konferenser. Konferenserna hålls i Italien, Lettland och Luxemburg. Under perioden kommer fokus för den strukturerade dialogen mellan unga och beslutsfattare vara ”Ungas makt över sina egna liv”, vilket är Sveriges tolkning av det gemensamma temat ”Youth Empowerment for Political Participation”.

Rosaline och Per Markus har ett särskilt uppdrag att föra en dialog med LSU:s medlemsorganisationer på temat ”ungas makt”, och se till att svenska ungdomsorganisationers perspektiv och erfarenheter återspeglas i det ungdomspolitiska samarbetet i EU. Läs mer om den strukturerade dialogen och representanternas arbete här >>

 

Bjud in Rosaline och Per Markus till din organisation

Ta tillfället i akt och öka din organisations kunskap om ungdomspolitiken i EU och ta del av Rosalines och Per Markus erfarenheter från sitt uppdrag. De besöker gärna ert årsmöte, styrelsemöte eller håller en föreläsning.

 

Kontakt

Rosaline Marbinah, rosaline.marbinah(a)lsu.se
Per Markus Risman, per-markus.risman(a)lsu.se
För mer information eller för att komma i kontakt med LSU:s representanter går det bra att vända sig till LSU:s kansli och Caroline Sten, caroline.sten(a) lsu.se 0703-19 09 56

 

Tidigare representanter

1 januari 2013 – 30 juni 2014 representerades LSU på EU-ordförandeskapets ungdomskonferenser av Jehna Al-Moushahidi från Rädda Barnens Ungdomsförbund och Ungdom mot rasism, och Per Jonas Partapuoli från Sáminuorra

1 juli 2011 – 31 december 2012 representerades LSU på EU-ordförandeskapens ungdomskonferenser av Niclas Persson från Ungdom mot rasism och Elvira Kivi från Unga Synskadade.

1 januari 2010 – 30 juni 2011 representerades LSU av Senait Berhane, från Saco Studentråd, och Jenny Nilsson, från Sveriges Dövas ungdomsförbund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s